Skip to content

De honderdjarigen van de Andes

In het dorp Vilcabamba in het zuiden van Ecuador leven een hoog aantal zeer oude mensen. Davies (en ook anderen die overeenkomstige boeken schreven) ging daar heen en schreef in dit boek zijn observaties en overdenkingen op waarom deze mensen daar een heel stuk ouder worden dan andere mensen in de wereld.
Read more

De Hunzas: Hetvolk dat geen ziekte kent

De geheimen van Hunzaland, een 2000 jaar oude paradijstuin in het Himalayagebergte in noord Kasjmir, waar een "verloren volk" het antwoord heeft gevonden op een aantal vragen over voeding, bodem, geestelijke instelling, waardoor er tot op hoge leeftijd praktische geen degeneratieziektes voorkomen en men nog sport en zwaar lichamelijk werk kan verrichten.
Read more

Nourishing Traditions

In de reeks van de werken van Weston A. Price, roept Nourishing Traditions veganisten en vegetariers op om een bepaalde mate van dierlijk voedsel - zoals ook goede biologische melk en eieren - te beschouwen als essentieel voor het menselijke leven. We kunnen dit niet kunstmatig vervangen, maar moeten ook streven naar biologisch voedsel van goede vruchtbare mineraalrijke bodem, en dit op de juiste manier bereiden. Men kan uit dit boek leren om betere voedselkeuzes te maken.
Read more

De "Bostuin":Mogelijkheden om te leven en telen in harmonie met de natuur

Vertaling van het bekende boekje van Robert Hart, over het opzetten van een Bostuin in de stad of op het land, met een minimum van arbeid en hoofdzakelijk bestaande uit fruit- en notenbomen, en -struiken, samen met zelfuitzaaiende groenten en kruiden. Het verhaal van Hart's eigen Bostuin in Shropshire, en over het gezonde 'salade'dieet Nederlandse vertaling: Robert Hundscheidt.
Read more

Composterenvoor Biologische Tuiniers

Twee onderwerpen in één boek. In deel 1 staat de funfamentele methode van het compostmaken beschreven; en in deel 2 staan de resultaten van een juiste of onjuiste omgang met de bodemvruchtbaarheid beschreven en hoe men zeer goede compost maakt.
Read more
Back To Top